Com escriure un text per a un bon posicionament SEO?

,

Una de les claus de la comunicació és guanyar en visibilitat, mostrar a la galeria qui ets, què ofereixes i aconseguir que et coneguin més. Una de les claus per tenir una bona targeta de presentació és la pàgina web. La teva web ha de ser el teu mirall, un lloc on es percebi la teva essència, els teus principis i la teva forma de treballar. Però, a més, ha d’estar ben redactada per resultar atractiva als teus clients potencials i, no menys important, per a Google.

En un post anterior t’expliquem les claus per redactar una nota de premsa. Avui toca el torn de la redacció SEO per posicionar bé a la teva pàgina web.

Quins elements ha de tenir un bon text SEO?

• Tria bé la paraula clau

La paraula clau és primordial a l’hora de posicionar. Pensa com creus que busquen els usuaris el tema sobre el qual estàs parlant i utilitza aquestes paraules. Un cop hagis triat la paraula clau, escriu-la diverses vegades dins el text per a un bon posicionament SEO.

• Estructura bé el text

Per a un bon posicionament SEO és important que el text tingui una estructura clara. Divideix el teu text en introducció, cos i conclusió per facilitar la lectura.

• Separa el text en paràgrafs

En la mateixa línia del punt anterior, divideix el text en paràgrafs no molt llargs. Així el text es veurà més ordenat. Utilitza una idea en cada paràgraf i desenvolupa-la.

• Aposta per les frases curtes

Les frases curtes són més fàcils d’entendre. Si vols fer un bon posicionament SEO és important adaptar la teva forma d’escriure al que vol Google. Oblida’t de les frases llargues plenes de subordinades i ves al gra.

• Utilitza capçaleres

Les capçaleres serveixen per definir les idees que es desenvolupen en el text. Google premia el seu ús i ajuden a classificar bé el post. Per tant, no t’oblidis de fer servir les paraules clau.

• Vigila l’extensió

A Google li agraden els textos extensos, així que si optes per escriure un post per a un bon posicionament SEO has de tenir en compte que ha de tenir 300 paraules com a mínim. L’extensió ideal és de 700 paraules i la paraula clau hauria d’ocupar un 1-2% de l’extensió.

Enllaça amb contingut propi i aliè

Si ja has escrit contingut relacionat amb el tema que estàs tractant, vincula’l. Això demostra autoritat en el tema, afavoreixes que els usuaris naveguin més pel teu contingut i és un dels aspectes que Google valora més de cara al SEO.

Aquestes són algunes de les claus per redactar un contingut de qualitat que afavoreixi aparèixer en les primeres posicions en els cercadors. Per tant, si vols millorar la teva visibilitat online i aconseguir més visites al teu web hauràs adaptar el teu contingut perquè sigui més atractiu.

Si vols més informació al respecte, Google disposa d’una pàgina amb molt contingut sobre el posicionament SEO.

A Plataforma de Comunicació som experts en redacció de continguts web. Si necessites adaptar continguts ja existents o crear nous per a millores el teu posicionament, contacta amb nosaltres i t’ajudarem.