Millora la teva experiència d’usuari a les xarxes socials

,

Ara, tu també pots ser influencer, tinguis l’edat que tinguis

Rosa Vallejo, amb 79 anys, té més de 3 milions de seguidors a TikTok. Vallejo comparteix el compte @ConBuenHumor amb el seu net, Christian Morales. Ofereixen als seus seguidors contingut humorístic i, a més, també s’uneixen a tots els balls i tendències que circulen en aquesta xarxa social.

Formació d’habilitats comunicacionals sobre xarxes socials

En el marc de la nostra col·laboració amb l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), hem realitzat una formació d’habilitats comunicacionals, sobre xarxes socials, a l’Espai Remolí d’Esplugues de Llobregat.

La sessió s’ha impartit com a una acció formativa al grup INFLUJOVES i dinamitzadors i dinamitzadores del Servei de Joventut d’Esplugues de Llobregat, per ajudar-los a millorar la seva experiència d’usuaris a les xarxes socials.

Tu també vols millorar la teva experiència d’usuari a les xarxes? A continuació, presentem els cinc elements clau que cal tenir en compte per aconseguir un bon posicionament a l’entorn virtual de les xarxes socials.

La comunicació és una arma molt poderosa que pot canviar el món, però aquest canvi també pot ser negatiu. Així mateix, els i les influencers tenen el deure i la missió de fer un bon ús de la comunicació des de la seva posició d’influenciabilitat cap a la resta d’usuaris.

5 elements clau per aconseguir èxit com a influenciador

  • Crear contingut que tingui potencial per fer-se viral

Cal conèixer quins són, com en diuen ara, els trends virals, a cada una de les xarxes socials. A la vegada, també és necessari ser creatiu i optar per la possibilitat de crear contingut viral únic i personal. En diversitat de casos, el contingut viral reflecteix experiències humanes amb les quals l’audiència empatitza i, com a influencer, aquest element et permet connectar directament amb el teu target.          

  • Reinventar-se i crear continguts innovadors

Tal com ho fan els músics, o fins i tot, alguns directors de cinema, un element que pot ajudar és la reinvenció i la creació de continguts innovadors. Els influencers també són creadors de contingut, i malgrat que sí que és essencial mantenir unes bases, un perfil, una programació i un target fidelitzat, reinventar-te pot provocar un creixement exponencial dels teus seguidors.

  • Cridar l’atenció fent un bon ús de la comunicació

Aconseguir destacar, però sense exagerar ni enganyar, és a dir, com ho anomenen els que van d’experts, sense clickbait. En aquest punt, ser creatiu també és important: crear contingut a través d’experiències anecdòtiques interessants i establir un vincle proper amb l’audiència.             

  • Prendre consciència de la responsabilitat social que recau en el teu rol i ser enginyós

En aquest punt, has d’establir un vincle potent amb la part de l’audiència que actua com a productora i consumidora, o també com es diu ara; prosumer. Per tant, usuaris que són actius, perquè republiquen els teus continguts i actuen com a influenciadors de la resta del teu target passiu.

  • Reforçar la teva marca personal i presentar-te amb contingut autèntic, identificatiu i personalitzat

És essencial crear un perfil que estigui definit de cara l’audiència i establir elements identificatius com a personatge públic. És a dir, presentar-te com a una marca i aprofitar les xarxes com a eina per a promocionar-te, sempre fent un ús correcte d’aquestes.

Per acabar, plantegem la següent pregunta: són els influencers persones informades i coneixedores de la línia editorial? Podem afirmar que malauradament no sempre i, com a usuaris, hem de ser-ne conscients i reconèixer la clara diferència entre “opinió” i “informació” en el moment d’interpretar les declaracions d’aquests personatges. I en cas que vulguis ser influencer o que ja ho siguis, procura promoure una ètica de difusió de continguts verídics, a més a més, de fer un ús respectuós i inclusiu del llenguatge.